top of page

Hypnos - helt naturligt...

All hypnos är egentligen självhypnos, ett tillstånd du själv skapar. Ett naturligt tillstånd av avslappning, fokusering och inlevelse. En person i hypnos sover inte utan väljer bara att temporärt vara mer i en inre upplevelse än i en yttre. Det är du själv som styr över din kropp och dina sinnen och andra kan aldrig styra dig utan ditt medgivande. 

 

En form av hypnos är när du dagdrömmer eller då du lever dig in en film eller bok så intensivt att du både skrattar och gråter. Det sköna sinnestillståndet vi är i precis innan vi somnar eller vaknar. Sinnet återvänder även spontant till detta tillstånd flera gånger om dagen för att återhämta sig, då nervsystemet behöver fortlöpande revitaliseras. Med min hjälp så förlänger och fördjupar du detta tillstånd för att både lättare och snabbare öppna upp för insikter och kunna förändra det du vill och nå önskade resultat. 

 

Det finns många områden där hypnos kan ha en unik och positiv inverkan. Vare sig det handlar om att bearbeta, lösa eller skapa någonting kan hypnosterapi vara till stor hjälp. Man behöver givetvis inte ha något problem för att gå i hypnoterapi. Det kan bara vara så att du söker en större förståelse om dig själv, din andlighet och livet. 

GÖR ETT ENKELT TEST på din föreställningsförmåga och hur mottaglig du kan vara för just hypnos  TRYCK HÄR

Vanliga frågor om hypnos:

Kan alla människor gå i hypnosterapi? 

– Javisst, de inte bara kan utan borde göra det (undantaget är de med psykisk sjukdom). Bättre sätt till självinsikt får man leta efter.

 

Är alla mottagliga för hypnos? 

– Ja, alla med koncentrations- och inlevelseförmåga kan bli hypnotiserade under förutsättning att de vill.

 

Är man medveten om vad som sker i hypnos? 

– Javisst! Du är inte omtöcknad eller ”borta”, bara behagligt och djupt avslappnad. Du skärper till och med dina sinnen. 

 

Så man sover alltså inte? 

– Nej, inte alls. Du är bara maximalt avslappnad och verksam i ditt inre så att yttervärlden ibland kan kännas lite avlägsen.

 

Kan jag förmås göra saker mot min vilja när jag är i hypnos? 

– Nej! Om det är något som för dig verkar stötande, skulle du genast avsluta trancen och öppna ögonen.

 

Om något händer terapeuten under behandlingen kan man då komma tillbaka? 

– Det finns ingenstans att ”komma tillbaka” ifrån. Så skulle någonting utöver det normala inträffa skulle du omedelbart öppna ögonen.

bottom of page