Lösningen kan vara närmare än du tror...

Hypnosterapi

Jag arbetar med olika tekniker, beroende på vad du få önskar hjälp med. Ett sätt kan vara att du i ett mycket avslappnat tillstånd får föreställa dig själv i olika situationer och händelser, verkliga och/eller i fantasin. Det öppnar upp för förändring på ett djupare plan och även till helt nya insikter. Man kan förändra känslor, besvärande minnen och attityder som finns kring problemet och ta fram och sen förstärka det positiva.

En annan teknik är att använda positiva suggestioner (idéer och förslag) för att ersätta den negativa inre rösten och bilderna. Suggestioner kan innehålla mentala förberedelser inför svåra situationer och införa och förstärka nya bättre vanor. Suggestionsterapi används inte vid svårare emotionella problem då den inte alltid kan lösa den grundläggande orsaken, men det kan ändå förändra inställning och beteende. 

 

Hypnosterapi kan hjälpa vid inre oro och stress, rädslor/fobier, ångestrelaterade ovanor som tex rökning, nagelbitning och småätande, dåligt självförtroende/självkänsla, sorg, förlåtelse, separation, sömnproblem, förberedelse inför föreläsning, uppkörning, intervjuer m.m. Bara hör av dig till mig och fråga om det är något du undrar över.

 

Observera att jag inte arbetar med att bota eller behandla sjukdomar som kräver läkarvård. Känner du dig psykiskt instabil, är i en djup depression eller svår utmattning så rekommenderar jag starkt att du söker stöd inom sjukvården först.

 

Jag arbetar med att hjälpa människor att frigöra inre känslomässiga blockeringar, finna sin egen inre kraft till förändring och mer av sitt autentiska jag och det kan väldigt ofta ha positiva bieffekter!

"Så fort jag kom in genom ytterdörren första gången så kände jag av Jennifers positiva energi vilket fick mig att slappna av. Kände mig till en början lite tveksam till hypnosterapi som jag trodde skulle vara flummigt och ovetenskapligt. Det höll inte i sig så länge. Det känns som en blandning mellan att gå till en psykolog och en slags vägledd meditation. Du börjar med att prata om hur du mår och vad du vill jobba med och sen skräddarsyr Jennifer hypnosövningar som passar. Det som jag tycker fungerar bättre än traditionell psykologi är att jag får gå djupare i mig själv och får mer kontakt med mina känslor. En kan inte gömma sig bakom en smart fasad. En är hela tiden vid medvetande vilket jag inte förstod från början man en befinner sig lite som i en drömvärld där man blir vägledd av Jennifers mjuka röst och får möta sig själv i olika situationer och får möjlighet att reflektera, förstå sig själv och sina känslor bättre och får möjlighet att lösa upp knutar och bli av med spänningar. Efter hypnosen pratar vi en stund över upplevelsen och tolkar intrycken. Efteråt känner jag mig lite lättare och får olika saker att reflektera över vilket göra att jag känner att jag utvecklas och kommer vidare som människa." /Linda F